Cerebro Vasculair Accident (CVA)


Nieuwe zoekopdracht

Cerebro Vasculair Accident (CVA)

Fysiotherapie is voor patiënten na een CVA van belang in het (her)leren van functionele vaardigheden, zoals loopvaardigheden en basale ADL-vaardigheden. Daarnaast kan fysiotherapie er ook voor zorgen dat de zelfstandigheid in actief functioneren behouden blijft of zelfs toeneemt. Hierdoor verminderd de kans op co-morbiditeit en verbeterd de kwaliteit van leven van de patiënt. Op deze themapagina staat alle informatie rondom het onderwerp CVA gebundeld.

-

Het KNGF ontwikkelt met haar leden en partners (zoals patiënten, huisartsen en neurologen) producten om de zorg voor patiënten die een CVA hebben doorgemaakt te verbeteren. Op de eerste plaats is dit de KNGF-richtlijn Beroerte die in 2014 gepubliceerd is en in 2017 herzien is. Daarnaast worden er ook verschillende producten ontwikkeld om de richtlijn beter toe te kunnen passen.

Ook op wetenschappelijk gebied zijn er voortdurend interessante ontwikkelingen rondom CVA. Onder “Wetenschap” zijn enkele voorbeelden gegeven van projecten waar het KNGF een rol speelt/heeft gespeeld bij het faciliteren van wetenschappelijk onderzoek. Door dit na afloop te vertalen naar de richtlijn en andere producten, kan fysiotherapie hoogwaardige zorg blijven bieden aan patiënten die een CVA hebben doorgemaakt.