Lage rugpijn


Nieuwe zoekopdracht

Lage rugpijn

Fysiotherapie is voor patiënten met lage rugpijn van belang om de algehele conditie en het dagelijks functioneren te verbeteren. Daarnaast kan fysiotherapie bijdragen aan een betere kwaliteit van leven door kennis over de klacht en zelfmanagement te bevorderen. Op deze themapagina staat alle informatie rondom het onderwerp lage rugpijn gebundeld, waaronder informatie over de ontwikkeling van de nieuwe KNGF richtlijn lage rugpijn (2021).

-

Het KNGF ontwikkelt met haar leden en partners (zoals patiënten, huisartsen en orthopeden) producten om de zorg voor patiënten met lage rugpijn te verbeteren. Op de eerste plaats is dit de KNGF-richtlijn lage rugpijn die in 2013 gepubliceerd is, in 2017 herzien is en welke in 2021 vernieuwd wordt. Daarnaast worden er ook verschillende producten ontwikkeld om de richtlijn beter toe te kunnen passen.

Ook op wetenschappelijk gebied zijn er voortdurend interessante ontwikkelingen rondom lage rugpijn. Onder “Wetenschap” zijn enkele voorbeelden gegeven van projecten waar het KNGF een rol speelt/heeft gespeeld bij het faciliteren van wetenschappelijk onderzoek. Door dit na afloop te vertalen naar de richtlijn en andere producten, kan fysiotherapie hoogwaardige zorg blijven bieden aan patiënten met lage rugpijn.

Wil je weten hoe de nieuwe KNGF richtlijn lage rugpijn ontwikkeld wordt? Kijk dan de onderstaande video of klik hier!